Rinoplasty Ameliyatı
Rinoplasti tedavisi daha sağlıklı ve daha güzel bir görünüme sahip olmak isteyen hastaların en çok tercih ettiği tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Günümüzde rinoplasti operasyonu daha çok estetik amaçlı tedavi yöntemi olarak bilinir. Oysaki rinoplasti ameliyatı düzgün nefes almada zorluk, burun içinde ağrı, ideal olmayan burun şekli gibi sağlık sorunları olanlar veya doğuştan gelen kusurlar veya kazalar nedeniyle burun rahatsızlığı olan hastalarda da yoğun olarak tercih edilmektedir.
TEDAVİ
Rhinoplasti operasyonu, burunu kalıcı olarak değiştiren bir işlem olduğu için burun estetiği yaptırmadan önce doktor hastanın burnunu çeşitli yönlerden fotoğraflayarak hastanın yüz yapısına göre ideal şekli tespit eder.
Rinoplasti Ameliyatı öncesinde hastanın varsa ameliyat geçmişi ya da kronik rahatsızlıklarını doktoruna belirtmesi gerekmektedir.
Rinoplasti tedavisi açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde uygulanabilir. Rinoplasti ameliyatında genel anestezi yöntemi yoğun olarak tercih edilir. Ameliyat genel anestezi uygulanacağı için hasta ameliyathaneye girmeden 6 saat önce katı ve sıvı beslenmeye ara vermelidir. Ortalama bir rinoplasti ameliyatı 1,5- 2 saat sürmektedir.
Rinoplasti ameliyatı sonrasında oluşan kanama kısa süreli bir komplikasyon şeklidir ve 48 saat içinde yavaş yavaş kaybolur. Baş ağrısı gibi sıkça görülen rahatsızlıklarda ağrıların azalmasıyla ortadan kalkar.
Hastanın iyileşme sürecinin ilerlemesi birinci, üçüncü, altıncı ve on ikinci aylarda doktor tarafından hastanın iyileşme süreci kontrol edilir.
RİNOPLASTY AMELİYATI SIK SORULAN SORULAR
Burun şeklini ve işlevini beklendiği gibi değiştirmek için tercih edilen cerrahi bir tedavi yöntemidir.
Rinoplasti ameliyatından önce hasta eğer varsa kullandığı ilaçları bırakmalıdır. Ayrıca sigara kullanan hastaların ameliyat öncesinde sigara kullanımına ara vermesi gerekir.
Rinoplasti ameliyatı her yaştan insan uygundur. Ancak, acil ve ciddi tedavi gerektirmeyen kazalardan kaynaklanan sakatlığı veya yaralanması olmayan bireylere 18 yaşımdan sonra ameliyat olmaları tavsiye edilir.
İyileşme süreci daha hızlı olduğu için kapalı teknik önerilir. Kişinin durumuna göre hangi tekniğin uygun olduğu doktor tarafından belirlenir.
Ameliyat sonrasında solunum problemleri yüksek oranlarda ortadan kalkar
Hastanın bilinci açıldıktan ve anestezi etkisi geçtikten sonra burun, baş ve yanaklarda ağrı gibi kısa süreli çeşitli rahatsızlıklar yaşayabilir. Hastanın burnu plastik alçı ile bir süreliğine desteklenir. Hastanın burnunda şişlik ve morluklar oluşabilir. Bu durum çok normal bir durumdur ve zamanla ortadan kalkacaktır. İyileşme süreci hastadan hastaya çeşitlilik gösterse de ortalama 3-4 hafta sürmektedir.
Ameliyattan 4 saat sonra hastalar çorba gibi sıvı gıdalar yiyebilir ve yavaş bir ritimde yürüyebilirler. İlk 8 hafta buruna kötü bir etki yapmamak için hastanın yorucu egzersiz yapması önerilmez.
İstatistiklere göre ortalama bir hastada ameliyat sonrasında başarı oranı %90 olarak gerçekleşmektedir.
Ameliyatın maliyeti hastanın durumuna bağlıdır. En iyi cevap ve tedavi için bu ameliyatla ilgili bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.
Bize Ulaşın
Merak ettikleriniz hakkında daha fazla bilgi için lütfen tüm alanları eksiksiz ve hatasız doldurunuz.