Kol germe ameliyatı, kolda oluşan deri sarkmalarının cerrahi yöntemlerle alınması işlemidir. Kolun üst tarafında arka ve iç kısımlarındaki sarkıklıklar genellikle yağ birikimleri ve deri sarkmasıyla ortaya çıkar. Zira bu bölge deri ve derialtı dokusu daha gevşektir. Genellikle ailevi yatkınlık, yaşlanma, kilo alıp-verme, güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi etkenler deri ve derialtı dokusundaki gevşemeyi daha da arttırarak sarkıklıklara neden olur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen kol sarmaları estetik olmayan bir görüntüye neden olmaktadır. Hastalar bu kötü görüntüden kurtulmak için sıklıkla kol germe ameliyatını tercih ederler.
Koldaki sarkma deri boyunca hem enine hem boyuna iki boyutludur. Bu nedenle deri hem enine hem de boyuna kesilerek sarkan deri alınır. Enine deri fazlalığı koltukaltına yapılan kesilerle alınacağı için izini gizlemek kolaydır
Tedavi Süreci
Kol Germe Ameliyat Öncesi;
Genel anestezi gerektiren tüm ameliyatlara hazırlanırken olduğu gibi ameliyat öncesi 6 saatlik açlık süreci gereklidir. Ameliyata girecek hasta ameliyattan en az 3 gün önce aspirin gibi kanamayı uzatacak ilaç alımını kesmelidir.
Kol germe ameliyatında temel prensip fazla derinin çıkarılması ve kola gergin bir görünüm kazandırılmasıdır. Derinin altında bulunan yağ tabakasının kalınlığına ve kol derisindeki sarkma oranına göre ameliyat planlaması değişebilir. Kol germe ameliyatı farklı tekniklerle de gerçekleştirilebilir. Kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan bir deri gevşemesi söz konusu olduğunda deri normalden daha kalın bir görünüm kazanabilir. Bu durumda liposuction uygulamasına gereksinim duyulabilmektedir. Liposuction işleminden sonra fazla olan derinin kesi ile çıkarılması gerekmektedir. Bu nedenle kesi uygulanarak cerrahi bir operasyon ile fazla deri çıkarılır.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası Dönem;
Ameliyat sonrası kanama ve sıvı birikimlerini engellemek için bu bölgeye lastik boru drenler konulabilir. Bunlar en fazla 2-3 gün sonra çekilir. Özellikle ameliyattan sonraki ilk günlerde kolların yüksekte tutulması önerilir. Ameliyat sahasında oluşabilecek şişme, ödem ve kanamaları azaltmak için baskılı bandaj uygulaması yapılır. Üç gün sonra kola şekil vermesi için kolu saran çorap şeklinde elastik bir bandaj uygulanır.
Bu süreçte ağrı olmaz ya da yok denecek kadar azdır. Ağrı olursa ağrı kesici kullanımı yeterli olacaktır. Normal hayata dönüş birkaç gün içindedir. Hasta İlk iki hafta sadece günlük işlerini yapabilir. Kollarını kullanmadığı taktirde koşu gibi sporlara üçüncü haftada, tenis gibi efor sarf ettirici sporlara sekizinci haftadan sonra başlanabilir. Tedavi sonrasında ameliyat bölgesinin içindeki iz ilk zamanlar kabarık kırmızı olmakla birlikte zamanla incelecek ve soluklaşacak daha az belirgin hale gelecektir.
Bize Ulaşın
Merak ettikleriniz hakkında daha fazla bilgi için lütfen tüm alanları eksiksiz ve hatasız doldurunuz.