KATARAKT
Katarakt, göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıdır. Başka bir deyişle görüşün, buğulanmış bir camın arkasından bakıyormuşçasına bozulmasıdır.
Katarakt, ilaçla veya gözlükle tedavi edilebilen bir rahatsızlık değildir. Kataraktın ilerlemesini durdurabilecek etkili bir yöntem yoktur ve oluşmuş bir kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Modern tekniklerin gelişimi ile günümüzde katarakt ameliyatları iğnesiz, narkozsuz, ağrısız yapılarak hasta aynı gün evine dönmektedir.
Katarakt, orta yaş üstü kişilerde görülen bir göz hastalığı olmakla beraber;
- Yeni doğan bebeklerde,
- Şeker hastalarında,
- Göze gelen fiziksel darbeler sonrasında,
- Uzun süreli kortizonlu ilaç kullananlarda görülebilen bir göz hastalığıdır
Tedavi Süreci
Katarakt Ameliyatı öncesinde hastanın öncelikle detaylı bir göz muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Her hastanın gözü bu tip bir ameliyata uygun olmayabilir. Kataraktı olan hastaların mesleki konumu, yaşı, sosyal aktivitesi, okuma alışkanlığı, entelektüel düzeyi de hasta seçiminde önem taşımaktadır. Uygun hasta seçimi, uygun teknik, ameliyatın gerçekleştirildiği kurumun ve hekimin tecrübesi ve tabiî ki doğru mercek seçimiyle yapılacak bu ameliyatlarda tıbbi başarı mümkündür.
Katarakt tedavisi, mikrocerrahi gerektiren çok önemli bir ameliyattır. Ameliyatın başarısını hekimin tecrübesi, ameliyatın gerçekleştirildiği ameliyathane sterilizasyonu, kullanılan malzemenin kalitesi ve sterilizasyonu doğrudan etkiler.
Katarakt ameliyatında gözde bulunan rahatsızlığın türüne yapılması gerekilen müdaheleye göre;
- Femtosaniye Lazerle Katarakt
- Fako Yöntemiyle Katarakt
- Göz İçi Kullanılan mercekler
Şeklinde çeşitlilik göstermektedir.
FEMTOSANİYE LAZERLE KATARAKT
Ameliyat esnasında göz, damla yardımıyla bölgesel olarak uyuşturulur, bu şekilde ameliyat narkozsuz, iğnesiz, bıçaksız ve ağrısız olarak gerçekleştirilir. Bıçaksız katarakt ameliyatı olarak da adlandırılan “Femtosaniye Lazer” adı verilen lazer teknolojisiyle ameliyatın en önemli aşamaları bıçak kullanılmadan yapılmaktadır. Bu yöntemle komplikasyon riski önemli oranda düşer.
Bize Ulaşın
Merak ettikleriniz hakkında daha fazla bilgi için lütfen tüm alanları eksiksiz ve hatasız doldurunuz.